Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

Όχι στα διόδια

Η επιβάρυνση και η αδικία που έρχεται για τους οδηγούς, ιδιαίτερα της Ηπείρου, με τα νέα διόδια στην Εγνατία, είναι εξόχως  εξώφθαλμη. Λίγο πριν την κατάρρευσή της η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δίνει στο ιδιωτικό κεφάλαιο ό,τι εκλεκτότερο περιλαμβάνεται στη δημόσια περιουσία, στην περιουσία του λαού. Μάλιστα, για να «προικίσει» το δρόμο ώστε να είναι πιο θελκτικός για τους ιδιώτες, επιβάλλει νέα διόδια.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

Όχι άλλες «δολοφονίες» εργατών



Ποιος να φταίει για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα - το δεύτερο μέσα σε τρία χρόνια - στο Δήμο Ιωαννιτών;; Μήπως ήταν η κακία στιγμή;; Μήπως ήταν η απροσεξία του οδηγού του αυτοκινήτου;; Μήπως ήταν ο κάκιστος καιρός και ποιος αλήθεια έστειλε για δουλειά με αυτό το καιρό τους εργάτες καθαριότητας;;

Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2014

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973

Ήταν τέτοιες ημέρες πριν σαράντα ένα χρόνια. Η καταχνιά είχε σκεπάσει τη χώρα. Είχε τρομοκρατήσει το λαό. Είχε εξορίσει και βασανίσει τα καλύτερα παιδιά του. Ήταν τέτοιες ημέρες, στενάχωρες και  δύσκολες.
Και τότε όπως και τώρα, η τάξη και η ασφάλεια είχαν αναδειχτεί σε βασικές αξίες. Η ελευθερία, η δημοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, είχαν μεταναστεύσει. Η νεολαία, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους, ήταν αδιάφορη, απολίτικη. Μάλιστα την έλεγαν και γενιά του Γουέμπλεϋ.

Όπως πάντα όμως η ζωή περιγελάει τις αναλύσεις. Και φέρνει στο φως, αδιαφορώντας για αυτές, τις ανάγκες των ανθρώπων. Φέρνει στο φως τη δύναμη και την ελπίδα, την πάλη για έναν κόσμο διαφορετικό.

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 10/11/2014

Μετά από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι πολίτες των Ιωαννίνων δέχονται νέα επίθεση και επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οικονομικά, ενώ το δημόσιο συμφέρον σε αυτή την πόλη κινδυνεύει να καταστεί άγνωστη έκφραση.
Η δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης επικύρωσαν μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως η μείωση του ενοικίου του «Ξενία» κατά 30% (!). Με τη χορηγία των πολιτών ο μεγαλοξενοδόχος θα κάνει μπίζνες, πληρώνοντας ψίχουλα τους εργαζόμενούς του και απολαμβάνοντας το δώρο που του έκανε η δημοτική αρχή του κ. Γκόντα και επικύρωσαν οι δύο επόμενες δημοτικές αρχές. Η θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι ξεκάθαρη: Να επιστραφεί στο Δήμο το «Ξενία».

Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014

Ανοιχτή πρόσκληση τη ΑΡ.Π.Η. προς το περιφερειακό συμβούλιο και τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.

Με την ευκαιρία της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  7/10/2014 με πρωτοβουλία της ένωσης μετακινούμενων κτηνοτρόφων,  ο κύριος Καχριμάνης επιχείρησε, για μια ακόμη, να αποπροσανατολίσει  του κτηνοτρόφους από την ουσία των ζητημάτων. Από την από την τεραστία αντιαγροτική και αντικτηνοτροφική πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρα μας, από κυβέρνηση-ΕΕ και οδηγεί τους αγροτοκτηνοτρόφους σε αφανισμό.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2014

Δήλωση Χ.ΠΑΤΣΟΥΡΑ για ΤΑΙΠΕΔ

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα (εκ’ μέρους της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ) στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων σχετικά με το θέμα της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ιωαννιτών
Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων προχωρά με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, καθώς μία σειρά από ελεύθερους χώρους, δημόσια γη και περιουσία οδηγούνται σε ιδιωτικοποιήσεις με το πέρασμα τους στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.).