Σάββατο, Απριλίου 26, 2014

Παράταξη Μπέγκα/ Κολόκα: «κατασκευή» συμπαράταξης



Το σύστημα για να σωθεί κάνει τα πάντα, πόσο μάλλον δεν θα «κάνει» τοπικές  συγκυβερνήσεις. Μια τέτοιου τύπου συγκυβέρνηση είναι και η συνένωση της παράταξης Μπέγκα με την παράταξη Κολόκα, ο όποιος όπως φαίνεται δεν συμπλήρωνε ψηφοδέλτιο για να κατέβει στις εκλογές.
Στοιχηματίζουν οι συστημικές δυνάμεις πως η  απήχηση των προσώπων είναι αρκετή για να κινητοποιήσει τις δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ακόμα και τα συντρίμμια του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, για να δημιουργηθεί ένα ακόμη αντιδραστικό/ συστημικό ανάχωμα στην οργή των πολιτών.


Το παραμύθι που πλασάρουν γνωστό και χιλιοειπωμένο. Είναι «γενναίοι», «δεν έχουν στεγανά», είναι «πάνω από τα κόμματα» και φυσικά «ανεξάρτητοι». Και ποιοι είναι αυτοί;; Μιλάμε για το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ των Ιωαννίνων μαζί με υποψηφίους σε βουλευτικές της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, στελέχη του ΛΑΟΣ κλπ.

Η «αγωνία για την πόλη» είναι η αγωνία τους να αναχαιτίσουν τις αντιδράσεις του κόσμου για την επίθεση που δέχεται σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και να φτιάξουν το Δήμο-διαχειριστή που θα αναλάβει να εφαρμόσει όλες τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.
Και αυτό δεν ισχύει γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έτσι προστάζουν τα δύο τελευταία πολυνομοσχέδια που συνοδεύουν αντίστοιχα μνημόνια που υπογράφουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τους καλούμε να μας διαψεύσουν: Στην θέση των «εθνικών στόχων» και των «τοπικών αγωνιών», ας μιλήσουν για προγράμματα και πολιτικές αποφάσεις
Ποια είναι η θέση του κ. Μπέγκα και της παράταξής του για τους απολυμένους εργαζόμενους στο  δήμο, για την οριοθέτηση της λίμνης, το Ρυθμιστικό, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των απορριμμάτων; Τι λέει ο κ. Κολόκας για τα ασφαλτικά στη Θεσπρωτία (που τα υπέγραψε ως περιφερειακός σύμβουλος), για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ (που προώθησε η περιφερειακή αρχή στην οποία συμμετέχει), για τις ιδιωτικοποιήσεις δομών που προωθεί το κόμμα του, η ΝΔ; Τι λένε οι «υπεύθυνοι» της ΔΗΜΑΡ που βρίσκονται συνυποψήφιοι με ακροδεξιούς και υποστηρικτές θεωριών συνομωσίας; Αυτή η προοδευτική συμπαράταξη που ονειρευτήκαν;;

Απέναντι στην απεγνωσμένη αναζήτηση  συστημικών εναλλακτικών όταν οι παλιοί, Φίλιος-Γκόντας «καίγονται», ήρθε η ώρα  να απαντήσουμε με την ανατρεπτική εργατική, αριστερή απαίτηση που μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό θα γίνει πράξη. 
Πόλη ανθρώπινη, με λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους, με προστασία του περιβάλλοντος, της λίμνης, με θέσμιση αμεσοδημοκρατικών εργατικών αυτοδιαχειριστικών λύσεων, με κατάργηση και απαγόρευση της εμπορευματικής εκμετάλλευσης βασικών αγαθών, δημόσιων χώρων, ελεύθερων τόπων.

Ιωάννινα 26/4/2014



       ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: